dimecres, 25 de juny de 2014

20140623 Revetlla de sant Joan. Casa Gallau (Cambrils)20140623 Revetlla de sant Joan

Aquesta revetlla entre unes coses i les altres no hem quedat en ningú per celebrar la nit més curta de l’any. Però això no vol dir que no la celebrem, només faltaria!!!


Hem decidit que farem cap a Cambrils i allí ja buscarem quelcom per anar a sopar.


Cambril: Situat al sud-est del Camp de Tarragona, en la part més baixa de la plana i tocant al mar, té una superfície de 34,76 km2. La superfície és majoritàriament plana, amb un lleuger pendent d'un 2% de mitjana, de Nord a Sud. L'alçada màxima no arriba a superar el 70 metres sobre el nivell del mar. Quant a l'alçada mitjana de la zona urbana, està situada a 14,6 metres sobre el nivell del mar (a l'estació de ferrocarrils). El terme municipal de Cambrils límita amb el mar, i amb els termes municipals de Mont-roig del Camp (a l'oest); Montbrió del Camp i Riudoms al nord; Vila-seca i Salou a l'est; de forma curiosa, el terme municipal de Vinyols i els Arcs (ubicat entre els de Montbrió i Riudoms) penetra en forma triangular en la zona central del de Cambrils, i el parteix pràcticament en dos


Donant tombs pels carrer decidim anar a sopar a casa Gallau: “des de la seva creació, ara fa 50 anys, pel seu reconegut restaurador sr. Gallau, casa Gallau, ha tractat sempre de salvar la memòria dels comstibles des que es van recopilar les arrels culinàries típiques dels pescadors, a principis dels seixanta. Manel, fill del fundador, ha sbut donar continuïtat, mesclant arqueologia i virginitat pura aconseguint augmentar les matèries primes de la cuina tradicional marinera. Avui, Manel, nét del fundador s’encarrega de fer-nos saber que estem atesos immillorablement quan ens acompanya a qualsevol dels seus salons menjadors o si el temps ho permet a la seva exquisita terrassa interior. Al mateix temps, la personalitazada atenció que ens dedica, l’ambient acollidor tant allunat de la freda funcionalitat, és a dir, un bon tracte per part de tot el personal que ens permetirà fer-no sentir com a casa nostra, així sense descuidar cap detall de l’esmerat servei que acredita la seva ben guanyada fama. I és que Casa Gallau, regit per autèntics maniàtics de la memòria del paladar, fent el més difícil: revaloritzar la cuina mediterrània recuperant el gust dels productes frescos de temporada, fent així possible la resurrecció de l’autèntica cuina popular i marinera de Cambril.”


Casa Gallau, Restaurant típic mariner carrer Pescadors, 25-27 Telf: 977 360 261
www.casagallau.com


Sopem a la terrassa, ja que el temps acompanya, sentint el so dels petards que retronen per tot arreu. Ens porten la carta i dos vermut. Demanem unes ortigues, musclos a la brasa i tonyina en escabetx i una parrillada de peix. Tot per a compartir.

Per beure una ermita d’Espiells.

A l'hora de les postres ens van servir uns trocets de coca de sant Joan, que estava molt bona, un detall que es d'agrair!

El preu no el se perquè em van convidar. Però el que si que sé es que vam sopar molt i molt bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada