Situat
a la ctra. N 240, km
28. Coll de Lilla (Valls-Montblanc) 43813 Valls (Tarragona) · 41º 20' 16'' N /
1º 13' 22' E · Tel. 977 60 10 42 · Fax 977 60 15 12 ·
Es el
primer restaurant que vam anar a sopar Josep i jo tal dia com avui de fa 7
anys. I esta nit hi tornem per recordar aquella data.
Altres plats d’anomenada són: els cargols a la llauna, el gratinat d’albergínies amb llagostins i les especialitats de temporada com els saltats de bolets.
Una cuina catalana amb tocs de creativitat i innovació. Les Espelmes ofereix una variada carta de vins que consta de més de 300 referències amb una extensa selecció de D. O. del país, donant cabuda a totes les varietats i combinacions. A part d’una acurada carta de caves, també disposa d’una bona selecció de champaganes i vins d’altres zones. El celler de les Espelmes disposa d’un equipament per controlar en tot moment la temperatura necessària en les seves òptimes condicions.
Tenim la taula reservada per a les 9 de vespre. Ens seiem als nostres llocs i ens serveixen unes olives i embotits tot i portant-nos les cartes. Demanem una cervesa per compartir mentre esperem el vi.
Ens
prenen nota del que volem i ens serveixen una crema de carabassa com aperitiu.
La crema molt bona.
Josep
es demana una amanida amb foie i pernil. Per la meva part em demano una
graellada vegetal, que portava albergínia, carabassó, pataques, una cabeça
d’alls, carxofa, fesols en espinacs,
espàrrecs.... tot deliciós.
Per
continuar Josep segueix amb un secret ibèric i jo un saltejats de bollets,
pernil d’ànec i llagostins. El secret estava tendre i gustosíssim. Els bolets,
camagrocs i trompetes de la mort, barrejats amb el pernil i els llagostins
estava a l’alçada del restaurant i de la nit.
També
vam demanar pa torrat, per fer pa en tomata.
El
personal es amable i professional, sent simpàtics no et cauen damunt.
Per
beure vam un BRUBERRY www.portaldelmontsant.com
Portal del Montsant S.L.
Tipus: negre
Varietats:carinyena (samsó), garnatxa negra, syrah.
És la naturalitat en el vi. Vinyes velles. Mínima intervenció en els processos d'elaboració i criança en què només una petita part té un breu contacte amb fustes de segon i tercer any. Subtilesa i autenticitat. Notes de roses i fruits silvestres; herbes i terres humides. Textures de vellut i de setí. Gelatines de gerds i groselles. Pulcre i elegant, Bruberry tanca el cercle entre els vins d'abans i el futur del vi.
Color
granat, nítid i brillant. Notes de roses i fruits vermells silvestres, amb el
contrapunt d'especiats suaus. Gran intensitat. Aromes de terres i de frescor
provinent de prats i herbes provençals. En boca presenta estructures d'aires
sedosos. Gelatines de cireres i groselles, mores, nabius i fruites del bosc De
traces pulcres que atresoren elegància, domina en boca la persistència de la
frescor.
No vam
fer postres, perquè vam demanar un pastís de formatge i no en tenien i nos ens
apetia res mes.
Vam
fer dos cafès i ens van convidar a dos cafès més. Tot en va costar 85,03 €.
El
handicap més gran que té el restaurant les Espelmes és que està fora de mà. Has
d’anar-hi expressament. De nit, i desprès de beure una ampolla de vi, les
corbes de la carretera és fan pesades i no s’acaben mai.
Trobo
que és més un restaurant per anar-hi a dinar, així pot gaudir del magnífic
espectacle que s’ofereix des de la terrassa del restaurant.
Segur
que hi tornarem, ens va agradà, ens agrada i ens agradarà.
I que no és bonic això? Set anys!!!
ResponEliminaBesets i besets.