20140101
restaurant Sim de Palau. L’Espluga de Francolí
Bon
Any, comença el 2014 amb les ganes de qui estrena.
Orgue de tribuna |
Avui
dinarem a l’Espluga de Francolí. Tenim la taula reservada per a les 14.00, però
arribem una bona estona abans. Per fer temps ens apropem al Monestir de Poblet.
Un cop
a Poblet entro dins de l’església, espectacular. Ha sigut una grata sorpresa de Cap d’Any!
Com
ja és hora marxem cap el restaurant. Avui anem a Simó de Palau, SIMÓ DE PALAU
Ctra. N-240 39.5
43440 l'Espluga de Francolí, telèfon: 977 862 599
Ctra. N-240 39.5
43440 l'Espluga de Francolí, telèfon: 977 862 599
N
41º23'37''
E
001º7'49''
Es
un local situat entre la carretera i el Francolí. Tenen pàrquing des d’on
accedeix al restaurant/bodega per una zona enjardinada. A l’entrar al local,
dotat de grans finestrals et trobes en l’espai que dóna accés a la cava, seguit
per una cambra que fa de rebedor de la zona dels menjadors i baixant 4 o 5
escales ja estàs al restaurant pròpiament dit.
Ens atent una senyora i ens porten fins a la taula que tenien reservada
per a nosaltres. Una taula preparada per a dos comensals amb els entrants a la
taula i una ampolla d’aigua.
En un moment ens serveixen dues copes de cava i la carta amb el menú:
MENÚ
DE SANT ESTEVE I ANY NOU
ENTRANTS
Variació
d’enciams amb cues de llagostins saltats,encenalls de pernil ibèric i
vinagreta de festucs fregits amb oli verge de la cooperativa de l'Albi.
Terrina
de micuit amb mini brots d’enciams, llesquetes de xapata i pinzellades
de vinagre de grosellaCrema de llamàntol amb la seva carn, daus de carn de vieira i xips de pa de poble.
Raviolis de foie amb fetge d’ànec caramel·litzat i reducció de Pedro Ximenez.
SEGONS
Llom
de bacallà cuit a baixa temperatura amb rossinyols saltats amb alls tendres
Supremes
d’orada amb llit de patata fornera i bastonets de verdures amb tempuresTimbal d’arròs amb calamarsons, cloïsses i gambes vermelles a la planxa
Filet de bou a la brasa amb espàrrecs de marge i xips de carxofes
POSTRES
Cremós
de plàtan amb roques d’ametlla, crispis de gerds i daus de mangoCanutets farcits de crema pastissera amb gelat de vainilla i batejats amb cobertura de xocolata.
Pasta filo amb mus d’avellana i pols de carquinyoli
Sorbet de llimona amb sirop de maduixetes del bosc.
Aigua
mineral
Vi
de la casa o Cava Simó de Palau
Cafès
o infusions
(1/2
aigua per persona i ampolla de vi per cada 4 persones)
Jo
per la Crema de llamàntol amb la seva carn, daus de carn de vieira i xips de pa
de poble. La crema l’han servit, primer el plat amb la carn del llamàntol, la
vieira
i el pa i a continuació li han afegit la crema.
Tant
el plat de Josep com el meu, han estat exquisits.
El
segon ha estat el filet de bou i d’orada, les dues
coses bones, però ni de bon tros estava tant excel·lent com els primers.
De
postres hem fet un cremós de plàtan i el sorbet de llimona. Tot regat cava Simó
de Palau brut nature reserva. Criança mínima de 24 mesos.
Varietats: Macabau, Xarel·lo i Parellada
11.50 %vol
Acidesa 4.00 g/L H2SO4
És un lloc per recomanar i per tornar-hi.
El menú és de 35€ per persona.
MMMMM
ResponElimina