1-5-2013 Dia del Treball. Dimecres
Un dia festiu entre setmana et dóna un alè
d’aire frecs, t’ajuda; és una empenta per arribar al cap de setmana més
ràpidament.
No se si està bé dir-ho, però m’agrada molt
poc treballar. O el que no m’agrada és l’obligació de dilluns a divendres. Però
dono gràcies a Déu tots els dies de què treballo.
Quedem a les 10 i marxem direcció Gandesa,
per fer cap a l’entrador que porta a la Foncalda (ctra C 43 km 11) allí deixem el
cotxe i comencem a caminar fins arribar a la cota 705.
A la Cota 705 trobem el Monument a la Pau. Coneguda
com la Punta Alta, la seva alçada permetia el domini sobre la resta de cotes de
la serra de Pàndols. Aquesta cota, 705, es troba ubicada al terme del Pinell. L’any
1989
s’hi va construir el Monument a la Pau,
dedicat a tots els combatents de la Guerra Civil.
Eren joves, persones amb família i amics que van deixar la vida per aquells barrancs. Gent que va patir, lo que no està escrit, a qui els hi van prendre la vida uns polítics que no els ho agrairan mai. Perquè en la mort no pot haver-hi gratitud.
No hi ha paraules, en tot el món, en cap
idioma, per expressar la meua tristesa pels fets, pels morts, pels ferits, pels
patiments i les pors. Les pors que uns homes van sofrir per culpa d’uns militar
i uns polítics que els van enviar al front, ha passar gana,set, fred, calor,
els van enviar a morir. Els van enviar a passar temor. I la temor de tindre
temor. T’imagines aquells homes plorant sense ser vistos? T’imagines quina
llossa més gran? Jo no, no puc.
Només intueixo una part del patiment humà. Però
ho multiplico per 100.000 o més. Que
curtes se’m queden les paraules!
I això em passa pel cap, quan estic davant d’aquest
esperpèntics episodis de la Guerra Civil. El patiment humà, el de matar o ser
matat. Què difícil! Quin dilema!
Que la història ens allunye de saber-ho a les
nostres carns i a la dels nostres. Que ells, els que manen, manin bé.
Després d’aquest pensament, pels absents vam
tornar cap el cotxe. En 2 hores vam anar i tornar de la cota 705. Els paisatge
estava exuberant. Primavera, verd, flors, olors, colors. Tot net per la pluja
dels últims dies. Una passejada molt agradable i tranquil·la.
A l’arribada al cotxe ens vam canviar una mica
la roba i cap da Vilalba.
Tenim taula reservada al Restaurant Nou
Moderno,
Nou Moderno
Carrer Sant Llorenç 17
43782 Vilalba dels Arcs
Tarragona
Tel: 977 438204 - 977 438012
Carrer Sant Llorenç 17
43782 Vilalba dels Arcs
Tarragona
Tel: 977 438204 - 977 438012
www.noumoderno.com
El micuit anava acompanyat amb unes tomatetes
caramel·litzades i canonges. El polp portava com a complement unes llenquetes
de pernil de pato. Les favetes dels xipirons estavem molt tendres. Les favetes van ser el millor dels tres
entrants.
A més de restaurant també és hotel.
La recepció de l’establiment és un lloc de
parets de pedra, on hi ha piques que contenent plantes i una escala de cargol
decorada amb botelles de vi. És una patí interior que li entra la llum pel
sostre. L’espai del restaurant es espaiós, terra de parquet o similar, llums indirectes
i taules grans, parades en gots i copes i en una peça de forja de decoració que
representa uns coberts entrellaçats.
En uns plateret, ens ofereixen oli “Empletre” de la Cooperativa de Vilalba.
Empeltre és una varietat d’olivera dominant a
l’Aragó i a les illes de Mallorca i Eivissa. A les Terres de l’Ebre s’anomena
Terra Alta o de Llei. Oli amb Denominació d’Origien Protegida Terra Alta.
L’oli estava per sucar-hi pa. I pa vam sucar.
Per dinar vam escollir tres entrants que vam
compartir: saltejat de xipirons, micuit i carpaccio de polp.
Com a plats principals, Glòria va optar per “galta
de porc”, Josep per un magret d’anec i jo per una truita en suc, plat típic de
la zona. La truita en suc em va donar la sensació que ja la tenien feta de fa
estona i no em va agradar la falta de “frescor” de la truita, a més la porció
de la truita la vaig trobar curta. En canvi els altres dos plats, el magret i
la galta estaven molt bons.
La carta de vins és de tapes de xapa metàl·liques
i té el seu pes. I no és que només tingui un pes específic, sinó que a més té
un pes per la gran varietat de vins. Hi han vins de denominacions d’origen nacionals
i estrangeres. Natros vam optar per un vi del territori, un vi de Vilalba. Vi
de la Bodega Algramar, Criança 2006. Varietat Syrah, garnatxa i cabernet
sauvignon. Graduació de 14,5 O/O
La nostra valoració va ser que era un vi que
tenia molt de cos i un gust molt madur. Ens va agradar que es l’important.
Com a postres vam demanar patis de formatge,
mouse de taronja i un mato amb mel i nous. Ens van obsequiar amb un vi dolç de
la mateixa bodega del vi del dinar “Algramar”. Desprès uns cafès. El dinar ens
va costar 95,10€ entre tres persones.
La valoració global del restaurant “Nou
Moderno” és molt positiva, la nota a millorar es que, pot ser hi ha plats (la
truita) que ja fan massa estona que els tenen fets i això al moment de menjar
es nota. El local, el tracte, l’ambientació, els lavabos, la neteja i tot el
que vulgues és molt i molt recomanable. Segur que hi tornem!!!
Molt bé amiga.
ResponEliminaBesets.
Esperem poder venir la propera vegada!
ResponElimina