Dissabte, 9 de març 2013
Hem quedat amb Riqui i Montse al tanatori de Tarragona per acomiadar-nos de
Joan. Joan 33 anys, una víctima més del càncer, en pau descansis.
Un cop fet el dolorós, però necessari tràmit de dir-li adéu a Joan marxem i decidim anar a
veure el Barça i fer un mos.

S’acaba el partit i anem a sopar al Galliner de l’Antiquari, (cafè-còoctel; restaurant
alternatiu; teatre de butxaca; festes privades; dinar d’empresa; música en viu)
carrer Santa Anna 3 part alta, casc antic Tarragona.
Es un local de la Part Alta on les parets et parlen d’anys d’història i a més
a més la decoració també (antiquari), taules petites, espai ben aprofitat,
lluminós, gens estrident.
Ens porten la carta, i ara he començat de detectar que la majoria de cartes
dels restaurants estan pensades per a gent jove. La lletra és massa petita. Des
d’aquí reivindico cartes amb les lletres més grans, la gent de vista cansada
tenim els nostres drets!!!!
Al sopar érem 4 i vam demanar cada u un plat i vam compartir els 4 plats +
1 per no quedar-nos en gana.
Comencem amb un podium de croquetes, que consta de 4 unitats de tres
varietats de croquetes (formatge, pernil i bolets) amb el detall de que cada
varietat portava una banderola indicant de que eren cada una. Les croquetes
molt bones, cruixents i amb el gust que corresponia.
També vam demanar unes pataques braves, que vam passar sin “pena ni gloria”.
Després ja van treure els plats estrelles del galliner, els ous: primer uns
ous del galliner, dos ous ferrats amb patates tipus xips i crec recordar pernil
dolç, tot trinxat. I els altres ous van ser amb xistorra, ous, patates i xistorra
tot ben talladet. Els ous sempre son una garantia de bon paladar.
Tot això regat amb un Josep Foraster criança 2009 que tal com diu la seva www.josepforaster.com
Elaboració: Verema en el moment de maduració fenòlica òptim. Maceració
prefermentativa de 4 dies i posterior fermentació a 24 ºC amb una maceració de 21
dies amb remuntats oberts i "delastage". Criança en bótes de roure
francès durant 12 mesos. Embotellat i repòs en ampolla d'un mínim de 12 mesos.
Concepte: En ell s'expressen al límit les característiques de nostre
“terroire”. És un vi que combina potència amb elegància i frescor que li
aporten un profund caràcter mediterrani.
Varietats: 40% Cabernet Sauvignon, 25% Ull de Llebre, 25% Syrah i 10%
Trepat
Viticultura:
Tipus de sòl: Sòls sorrencs i
calcareoargillós amb pedra superficial. Situat en els vessants assolellats de
les muntanyes de Prades.
Clima: Continental - mediterrani.
Edat de les vinyes: 19 anys.
Altitud: 400 m sobre el nivell del mar.
Producció (kg/ha): 4500 kg Ull de Llebre, 3000 kg Cabernet Sauvignon
, 4000 kg
Syrah i 6000 kg
Trepat.
Fitxa de tast
Color: Cirera madura i fosca,
amb burlet amb lleugers tons violacis que denoten el seu potencial d'evolució.
Aroma: Potent amb fruites
negres i vermelles fresques; notes especiades, vainilla i xocolata negra
Tast: És carnós, equilibrat,
amb un taní molt integrat i un postgust molt persistent. Destaca pel seu
profund caràcter mediterrani
Temperatura: Consumir a 16 ºC .
Maridatge: Perfecte amb
formatges, carns i peixos grassos tipus bacallà.
Distincions: 90 punts Guia Peñin
2010. Medalla d'Or a "Selections Mondiales des vins 2011 de Canada".
89 punts Wine Advocate i Stephan Tanzer.
El que diu la web potenciat, millorat i engrandit pel plaer de beure
el vi amb el creador del caldo i la seva esposa.
Al Galliner els plats son senzill, ben presentants i el més important, bons. De tant en tant ens deixem caure per allí i ho seguirem fent.
Uns cafès per acabar i el compte (79,60 €).
Joan, el sopar va per tu.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada