20150808 Can Jubany
Can Jubany Restaurant,
carretera de Sant Hilari sn Calldetenes Barcelona.
Tel: 93 8891023
info@canjubany.com
www.canjubany.com
GPS
41º55'46''N
2º18'8'' E
A tocar de Calldetenes, a la Plana de Vic, trobem el restaurant que Nandu Jubany i Anna Orte regenten des de 1995. L’aparença tradicional d’aquest establiment encaixa a la perfecció amb les línies contemporànies i el mobiliari modern de l’interior. És la traducció arquitectònica d’allò que es cou als fogons del xef: una cuina que recopila l’experiència dels plats tradicionals per reinventar-los; productes que passen del bosc i l’hort al plat; receptes innovadores que conserven l’essència de tota la vida.
La reforma integral del restaurant el 2010,
coincidint amb el 15è aniversari de la seva obertura, va servir per fer-lo més
acollidor funcional: espais ampliats, una cuina totalment equipada i oberta al
jardí a través d’unes grans vidrieres, una nova recepció, el saló xemeneia, la
terrassa exterior, les sales reservades, els menjadors del primer pis, la nova
barra de bar, la taula de la cuina...
Tot, pensat per transmetre la calidesa, la
familiaritat i el tracte proper que sempre han estat la carta de presentació de
Jubany, per respirar pau i comoditat tot menjant bona cuina de la terra. Un
plaer pels sentits
Extret de:
Baixem del cotxe i veiem el restaurant, be
veiem una masia, envoltada d’un jardí mediterrani, on de l’estructura principal
de l’edifici sobresurt un cub que és la cuina, visible des de l’exterior
gracies a un gran finestral.
Ens reben i ens acompanyen fins a la taula on
em de dinar, pujant per una escala de fusta amb barana de ferro fem cap al pis
superior on hi ha varis menjadors. El nostre es un on hi caben tres taules per
a dues persones.
Deixo la bossa de mà a la cadira, i des de no
se on apareix una cambrera amb un ganxo per poder deixar la bossa penjada a la
taula. Gràcies, gràcies. I seiem.
Ens pregunten si volem algun aperitiu, Josep
es fa un vermut i jo un cervesa, la
senyora vol alguna cervesa en concret, gràcies una estrella ja em va be,
gràcies.
Ens porten les cartes, i ens expliquen que
tenen 3 menús; El menú de la memòria, Un passeig per Catalunya i El gran àpat
de can Jubany; i a més a més la carta. Natros optem per fer el menú de la
memòria.
MENÚ DE LA MEMÒRIA
Amb aquest menú volem oferir-vos els clàssics dels nostre restaurant que són l'herència i el patrimoni de la nostra família
- L'homenatge al porc: la nostra llangonissa, cruixent de careta i cornet d'escuma de cansalada
- L'hort portat a taula amb pastanaga, remolatxa i còdols de formatge blau i pruna
- Coca de full amb steak tàrtar i formatge mascarpone.
- Amanida de tomàquet de l'hort amb mató de cabra i figues i Bloody Mary
- Ou cuit a baixa temperatura amb verdures de l'hort rossinyols i "migues" de sobrassada
- L'arròs sec d'espardenyes amb brou d'escamerlans
- Garri confitat i rostit cruixent amb chutney de pinya, mango i pera
- Postres de cítrics i textures
- La nostra versió del pijama
Mentre ena porten les begudes i esperem.
I comencen a portar el primer entrant: l’homenatge
al porc: la nostra llangonissa, cruixent de careta i cornet d’escuma de
cansalada. I l’hort portat a taula amb pastanaga, remolatxa i còdol de formatge
blau i pruna.
L’homenatge al porc ve a taula amb un suport
de fusta, on hi ha un careta de porc de filferro d’on pengen les llangonisses,
el cornet que es pot menjar fins i tot el paper perquè és pa d’àngel, enclavat
a la fusta a l’igual que el cruixent de careta.
A mi em va agradar tot excepte el cruixent de
careta.
L’hort portat a la taula és, per a mi, el
divertimento del dinar, ja que a un test ple de “terra” estan enterrades la
pastanaga i la remolatxa i a sobre esta el còdol de formatge.
Al treure les verdures del test, estan una
mica brutes de terra, però cap problema! que la terra també es comestible, ens
van dir que eren cereals. Tens la impressió que estàs menjant directament de “hort”.
Al final del segon entrant ens porten el vi
Jaume Grau i Grau Sensus Criança
Zona de Producció: Zona de producció:
Pla de Bages.
Varietats viníferes: Cabernet Franc
i Syrha.
Elaboració: Maceració
pel·licular de dotze dies. Fermentació alcohòlica a temperatura controlada
entre 22°C
i 24°C en
dipòsits d’acer inoxidable. Criança en bótes de roure francès de 220 litres , de primer i
segon any, durant 9 mesos.
Color: Pruna negra
madura, de capa mitja.
Aroma: Especiat amb
matisos de fruita vermella. Recorda el clau, les olives, la vainilla, la nou
moscada, torrefacció, melmelada.
Gust: Entrada
lleugera amb intens desplegament posterior. Persistència tànica mitjana-suau.
Recomanem
degustar-lo a una temperatura d’entre 15°C i 17°C .
Denominació d’origen: Pla del Bages.
Ara ve l’amanida de tomàquet de l’hort amb
mató, figues i Bloody Mary. Molt bona combinació!
Particularment no m’agradat mai menjar de la
paella perquè li trobo el gust de l’alumini, però l’arròs estava boníssim.
L’últim plat és el garrí cruixent amb “chutney”
de pinya, mango i pera.
El chutney és un condiment que es fa servir
especialment a la cuina dels països del sud d'Àsia que normalment conté
espècies i una mescla de verdures. La paraula deriva del sànscrit
"caṭnī". Viquipèdia.
La paraula que millor descriu el plat es
ESPECTACULAR. Es desfeia a la boca a la vegada que tenia la seua part de
cruixent, be el nom descriu la cosa.
Ens van oferir una selecció de formatges
catalans servits amb un carret on hi ha 12 tipus de formatges, tant de cabra,
ovella i vaca i pot escollir, en vam escollir 3 per acabar el vi.
Postres.
El primer: Les postres cítriques amb textures,
en una base de merenga estaven les textures.
El segon: La nostra versió del pijama, on
estaven tots els ingredients del popular postres pijama, però a l’estil Nandu.

Per últim, a l’hora dels cafè, porten un carro
amb una caixa, on comencen obrir-se calaixos i portetes i apareix una varietat
de xocolates, piruletes, bombons, etc que mentre va explicant els serveix a un
suport de metall decorat amb un cuiner.
I fi del dinar, ens porten el compte i un
sobre amb el menú i el vi que em fet.
Les meues apreciacions de Can Jubany. Es una
cuina on predomina el producte de fresc i de proximitat, tant de proximitat,
que el mateix restaurant té un hort i un galliner. Es la riquesa de la cuina
tradicional més les aportacions dels anys d’experiència del senyor Jubany i el
seu equip, per tant és una cuina que no cansarà mai i sempre agradarà.
Molt bé, molt bé, enveja sana!!!
ResponEliminaBesets als dos.
Gracies!
Elimina