20130914
Dissabte de festa Major (Tarragona)
En
acabar ens hem trobat a la plaça del Fòrum, amb Riqui, Montse, Julíeta i Glòria.
Hem fet el vermut i decidit anar a dinar al Llagut.
El
Llagut, carrer Natzaret, 10 977228938, però si et tinc que indicar jo, et diré
que està a la plaça del Rei. És un restaurant conegut pels seus arrossos.
L’interior es petit, taules menudes, poc espai i mal il·luminat, parets de
pedra, la terrassa està a la plaça del Rei. Fa calor però al mes de setembre es
dina bé a l’exterior, sense aire condicionat respirant aire lliure, i tot hi estar al mig de la plaça no ets
sents al mig de carrer.
D’arròs optem per un en abadejo, que estava bo, però no tenia gust d’abadejo. Era un arròs a la marinera o similar i que per damunt s’haguessin ficat uns trossos de bacallà, però l’arròs pròpiament no tenia gust de l’abadejo.
Per beure vam fer “El Terrat” de mas Vicenç
La
millor forma de prendre un vi ben fresc arriba de la mà de “El Terrat”, un vi
que al destapar-lo flueixen bones vibracions. Una fusió de frescor, alegria,
aroma i color que resulta en un vi jove i exuberant amb un toc afruitat
sorprenent.
Una nova proposta on la
mescla de colors vius, passa del nostre armari a les nostres copes, per
convertir-se en un vi que et convida a gaudir de la vida, a riure i a
atrevir-te.
Vi blanc jove 80% Macabeu
20% Muscat.
Nota de tast:
Color groc pàlid amb rivets
verds i brillants. Descobrim un nas de flors blanques anisades, amb un rerefons
afruitat recordant-nos el most.La seva boca és fina amb una bona untuositat,
sobre aromes de raïm, pètals de flor i herba mentolada. Destaca pel seu bon
equilibri.
Una producció limitada de
8000 ampolles de 75 cls.
I com a segona ampolla Ilercavònia Altavins
www.altavins.com
ELABORACIÓ
|
Producció mitjana per cep:
Partida de Varvall al terme municipal de Batea. Vinyes de 46 anys. Varietats: 100% Garnatxa blanca Sól: Sóls calcaris i llimosos, de baixa permeabilitat. Pobres en matèria orgànica Vinificació: Verema manual en caixes de |
PRODUCCIÓ
|
6.000 ampolles.
|
NOTA DE TAST
|
Vi blanc de color groc daurat amb tons
verdosos. Complex en aromes que recorden la pinya i el mango, amb algunes
notes de maçana i albercoc. A la boca es untuós, llarg i persistent. La
retronasal recull aromes florals i de menta fresca.
|
CONSUM
|
Dins dels proper tres anys i mig.
|
GRAU ALCOHOLIC
|
13,65 % Vol
|
Resumint el dinar faig constar que el restaurant
el Llagut ha perdut. Ja no és una cuina saborosa i de qualitat, ara és més
aviat un lloc per menjar i no tornar-hi, perquè ha perdut molta qualitat però
en canvi ha mantingut els preus i reduït les racions.
Que hi farem, pot ser
s’ha fet massa turístic. Una pena.
Pel dinar vam pagar 34 € per persona (ens va
desequilibra el pressupost de festes).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada