dimecres, 22 de gener del 2014

20140118 dissabte Quim Quima


20140118 dissabte Quim Quima

Esta nit celebrem, natros tot ho celebrem, que he aprovat els dos exàmens que vaig fer el dissabte passat de les assignatures del Grau Superior d'Administració i Finances (M3 i M5 de GSAF).

Per commemorar-ho hem triat el restaurant Quim Quima (Part Alta de Tarragona), carrer les Coques 1 bis, de Tarragona, telf. 977252121 http://www.quimquima.com/index.html
 

Situat al carrer lateral  de la porta principal de la catedral de Tarragona garanteix ser un local especial. I així és, ja des de la porta que dóna accés, on hi ha una cortina de corda, trobes un lloc singular. L’interior de restaurant està decorat amb cafeteres antigues; les parets pintades en estucat venecià donen un aire romàntic i càlid. L’ambient de camaraderia queda remarcat pel fet que les taules son bancs, i no element individuals on seure i menjar.

Tovalles i tovallons són de paper.


Josep es va demanar Pernil de paleta d’aglà amb pa amb tomàquet i jo una coca de recapta de sardina de Tarragona. El pa del pernil estava torrat i juntament amb el pernil estava boníssim. La coca de recapta no estava tant encertada com el plat que es va demanar Josep, perquè vaig trobar que la sardina estava com recalentada i això li feia perdre el sabor.



 
 
 
Desprès vam demanar, Josep un romesco de peix de Tarragona  i jo uns popets de Tarragona amb cervesa. Tant una cosa com l’altra estaven molt bons, perquè vam demanar pa i vam sucar el plat. A més les racions són molt moderades, si vols guarnició es demana a part i es compta també a part, un bon detall per als moment actuals que estem vivim de crisi i austeritat a tots els nivells.

De postres vam demanar Assortiment de xocolates per al cafè, i ens vam portar una xocolata de chartreuse, xocolata amb avellana i xocolata amb festucs i arròs inflat. (dos trosso de cada varietat de xocolata).

Per beure, Josep es va fer una parell AK Damm
 
A.K. DAMM, CERVESA ALSACIANA
Alsàcia és una regió peculiar. Les cultures francesa i alemanya van construir una nova manera de ser: el estil alsacià, una barreja de sofisticació i pragmatisme. I al parlar de cerveses, ens va semblar que A.K. Damm era un clar exemple de l’estil alsacià: suavitat i caràcter.

Aquells que han tingut l’oportunitat d’estar alguna vegada a Alsàcia, hauran pogut trobar cigonyes, inclús al hivern. Aquestes formen part de l'entorn, essent així el símbol de la regió. Per aquest motiu, A.K. Damm las va adoptar com el seu icona.

Grau d’alcohol: 4,8% en volum.
Es recomana consumir-la entre 5º i 7º C.
L’elaboració de la cervesa és un procés minuciós en el qual la beguda, progressivament, va adquirint les seves característiques definitives. Aquest procés, que dura aproximadament quatre setmanes, s’estructura bàsicament en vuit etapes.
Les matèries primeres de la cervesa són el malt d’ordi, l’aigua, el llúpol i el llevat. L’ordi es selecciona i es sotmet a un procés de germinació i de torrefacció conegut com a “maltatge”. El maltatge es completa en uns set dies. També s’utilitza una petita quantitat d’arròs que proporciona lleugeresa a la cervesa.
Pel que fa a l’aigua, és necessari que aquesta sigui pura, estèril i que no tingui gustos i olors estranys, ja que això podria exercir una gran influència en les característiques organolèptiques de la cervesa. Per tal d’aromatitzar i proporcionar a la beguda aquesta amargor característica, s’afegeix el llúpol, una planta trepadora la flor femenina de la qual no només contribueix a l’estabilitat de l’espuma sinó que, a més a més, té propietats antisèptiques.
El llevat transforma en alcohol i gas carbònic els sucres del most obtinguts en la primera etapa del procés d’elaboració. El llevat utilitzat prové de soques pròpies i, igual que les altres matèries primeres, és sotmès a un rigorós procés d’anàlisi i control. No obstant això, el llevat de cervesa no es considera pròpiament matèria primera, ja que, una vegada ha finalitzat el procés de fermentació es torna a separar completament de la cervesa i es reutilitza de forma limitada preservant i controlant les seves característiques.

Vam fer un cafè i un poleo i tot ens va costar 61,60 €.

Quim i Quima es un bon lloc per anar-hi a menjar, tenen bons plats i bon servei.

Hi tornarem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada