dissabte, 4 de gener del 2014

20140103 El Complet Tarragona


Quedem per sopar amb Glòria, que des de l'any passat no l'haviem vist i decedim anar al Restaurant El Complet de Tarragona
 
Restaurant ubicat a la part Alta de Tarragona, carrer Natzaret número 7. Per Internet, hi ha llocs que encara surt com que està al carrer Major, que era on estaven abans del trasllat. Distribuït en dues plantes. Cap de les dues a l’alçada del carrer. L’entrada té un espai on tu pots accedir al menjador o baixar a la barra. És com un semi soterrani i un semi entresol que entre els dos espais fan el local.

El local es veu que encara l’estan reformant o transformant, perquè hi ha una mica de provisionalitat en alguns elements del restaurant.

Ens acompanyen a la taula, el servei amable i sabedors del que estant fent, i ens porten les cartes i unes olives per fer temps. Demanem unes cerveses i mentre triem el que volem sopar.

Optem per fer una de pataques al complet, senzill però resulton,  1 ous estrellat en xistorra, 3 pinxos de xampinyons; 3 de solomillo amb formatge i tres de bacallà. I per beure un Cap de Ruc garnatxa i cafès. Tots els plats estaven molt bon. És una forma de “tapeo” de qualitat i assegut a taula. És molt recomanable i per tornar-hi segur.

Hi havia gent esperant que marxéssim per poder sopar ells. En això “no hase falta desir nada mas”.

El sopar, per a tres persones, va costa 54,70 €

 
 
 
 
 
 
 

Cap de Ruc Garnatxa 2012

La delicadesa de la joventut

Viu, brillant i expressiu...

Es tracta d'un vi clar, de color guinda molt intens amb suaus ribets caobes.

En nas és molt franc, amb un bon equilibri de fruita-fusta en el que es fonen els tons làctics i de vainilla amb la fruita madura.

El pas en boca és suau, però omplint el paladar d'equilibrats sabors - en el que es repeteixen les sensacions nasals -. Es perceben les notes de fruita i els tanins fins, que contribuiran a allargar la vida d'aquest, tot i ser un vi novell.

És ideal per beure a copes i per acompanyar tapes amb pa i tomàquet.

Varietat: 100% Garnatxa negra

Fitxa tècnica:

Elaborador Embotellador: Celler Ronadelles, S.l.

DO: Montsant.

Finques productores: Les Vedrenyes

Característiques de la collita 2012: collita primerenca marcada per un clima força calorós i escasses pluges. Any tèrmicament càlid amb lleugers contrastos tèrmics que personalitzen  l’anyada amb una gran intensitat aromàtica i una lleugera acidesa que li aporta molta frescor.

Vinificació: Verema i tria manual al camp en caixes de 15 Kg, amb posterior tractament  tèrmic a 5°C. Fermentació a temperatura constant de 25ºC controlada informàticament en un sol dispositiu de 50 Hl  “Pigege” i remuntat per gravitació i maceració de les pells entre 20 i 25 dies. Malalàctica en dipòsit sobre lies fines. Es disminueix la pressió de la premsa per  tal de prolongar el premsat.

Criança: tot i ser un vi novell reposa 4 mesos en botes de roure francès de son any de 400 l.

Embotellat: Clarificat amb albúmina d’ou. Embotellat per decantació respectant les fases de la lluna.

Finques Cap de Ruc Garnatxa 2012

Nom de la Finca
Codi PV
Varietats
Any de Plantació
Terme Municipal
Tipus de sol
Altitud
Orientació
Densitat plantació hectàrea
Sistema de formació del cep
Producció cep (gr
Les Vedrenyes
CA301
Garnatxa negra
1979
Cornudella de Montsant
60% argilós.
40% mineral calcari
520
Nord-est
2500 –3000 ceps
Emparrat
Entre 1500 i 2000
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada