dimecres, 1 de gener de 2014

20140101 restaurant Simo de Palau


20140101 restaurant Sim de Palau. L’Espluga de Francolí

Bon Any, comença el 2014 amb les ganes de qui estrena.
Orgue de tribuna

Avui dinarem a l’Espluga de Francolí. Tenim la taula reservada per a les 14.00, però arribem una bona estona abans. Per fer temps ens apropem al Monestir de Poblet.

Un cop a Poblet entro dins de l’església, espectacular. Ha sigut una grata sorpresa de Cap d’Any!
 

Com ja és hora marxem cap el restaurant. Avui anem a Simó de Palau, SIMÓ DE PALAU
Ctra. N-240 39.5
43440 l'Espluga de Francolí, telèfon: 977 862 599

N 41º23'37''
E 001º7'49''

Es un local situat entre la carretera i el Francolí. Tenen pàrquing des d’on accedeix al restaurant/bodega per una zona enjardinada. A l’entrar al local, dotat de grans finestrals et trobes en l’espai que dóna accés a la cava, seguit per una cambra que fa de rebedor de la zona dels menjadors i baixant 4 o 5 escales ja estàs al restaurant pròpiament dit.

L’ambient del restaurant és càlid i acollidor, taules grans, seients còmodes, espai més que de sobres entre taula i taula, un lloc on m’he sentit molt confortable.

Ens atent una senyora i ens porten fins a la taula que tenien reservada per a nosaltres. Una taula preparada per a dos comensals amb els entrants a la taula i una ampolla d’aigua.

En un moment ens serveixen dues copes de cava i la carta amb el menú:

MENÚ DE SANT ESTEVE I ANY NOU

ENTRANTS

Variació d’enciams amb cues de llagostins saltats,encenalls de pernil ibèric i vinagreta de festucs fregits amb oli verge de la cooperativa de l'Albi.
Terrina de micuit amb mini brots d’enciams, llesquetes de xapata i pinzellades de vinagre de grosella
Crema de llamàntol amb la seva carn, daus de carn de vieira i xips de pa de poble.
Raviolis de foie amb fetge d’ànec caramel·litzat i reducció de Pedro Ximenez.

SEGONS

Llom de bacallà cuit a baixa temperatura amb rossinyols saltats amb alls tendres
Supremes d’orada amb llit de patata fornera i bastonets de verdures amb tempures
Timbal d’arròs amb calamarsons, cloïsses i gambes vermelles a la planxa
Filet de bou a la brasa amb espàrrecs de marge i xips de carxofes

POSTRES
Cremós de plàtan amb roques d’ametlla, crispis de gerds i daus de mango
Canutets farcits de crema pastissera amb gelat de vainilla i batejats amb cobertura de xocolata.
Pasta filo amb mus d’avellana i pols de carquinyoli
Sorbet de llimona amb sirop de maduixetes del bosc.

Aigua mineral

Vi de la casa o Cava Simó de Palau

Cafès o infusions
(1/2 aigua per persona i ampolla de vi per cada 4 persones)

Josep opta pels raviolis de foie amb fetge d’ànec caramel·litzat i reducció de Pedro Ximenez.

Jo per la Crema de llamàntol amb la seva carn, daus de carn de vieira i xips de pa de poble. La crema l’han servit, primer el plat amb la carn del llamàntol, la vieira
i el pa i a continuació li han afegit la crema.


Tant el plat de Josep com el meu, han estat exquisits.

El segon ha estat el filet de bou i d’orada, les dues

coses bones, però ni de bon tros estava tant
excel·lent com els primers.

De postres hem fet un cremós de plàtan i el sorbet de llimona. Tot regat cava Simó de Palau brut nature reserva. Criança mínima de 24 mesos.

Atractiu groc llimona, net i de bona intensitat. Aroma dominat per elegants notes de criança, fruita blanca i dolça com la pera i fruites d’os com l’albercoc amb una lleugera suggerència cítricaque ens aporta una bona frescor. En boca és envolvent amb una agradable i cremosa espuma, equilibrat, fresc i amb unes fines notes amargues. La seva persistència és llarga i ens apareixen records cítrics a poncem.
Ideal per a acompanyar entrants de verdures i mariscs.
Varietats: Macabau, Xarel·lo i Parellada
11.50 %vol
Acidesa 4.00 g/L H2SO4
És un lloc per recomanar i per tornar-hi.
El menú és de 35€ per persona.

1 comentari: