dissabte, 23 de març del 2013

Entre Rambles tanca.


Tarragona, divendres 22 de març de 2013.

Esta nit tenim pensat anar a sopar a l’”Entre Rambles”. És un sopar-comiat del restaurant perquè tanca.


Tanca desprès de 10 anys, primer amb el nom “D’Italia” i ara com “Entre Rambles”. EN la seva primera etapa no vam anar-hi molt, però últimament si.

És el restaurant de la germana de l’Uri, la Marta, i això feia un lloc propici per anar a menjar; a més i primordialment la seva cuina ens agradava molt.


El comentari que sempre feia quan anaven i no hi havia molta gent, era que els preus eren massa “baratos” per la qualitat dels plats.
Ara tanquen. I no només s’apaguen un fogons també s’acaben les etapes d’exposicions, de concerts, de maridatges...

El sopar, com sempre molt bé. Es podia elegir 10 plats, a 10 € pel 10 anys de la trajectòria professional, el vi també 10 € l’ampolla, ah i postres.
Marta estava amb la llagrimeta al ull. Ara és dur, però segur que els sorgirà una altre projecte i allí estarem els clients per tornar a gaudir dels seus plats i de la seva companyia.
És l’entra que escric al blog amb més poques ganes, també vull deixar constància de les tristeses.
Avui ens toco un tancament.

Bona sort, Marta, Juan, sempre al cor recordant els grans plats.



diumenge, 10 de març del 2013

20130903 El galliner de l'antiquari


Dissabte, 9 de març 2013

 

Hem quedat amb Riqui i Montse al tanatori de Tarragona per acomiadar-nos de Joan. Joan 33 anys, una víctima més del càncer, en pau descansis.

Un cop fet el dolorós, però necessari tràmit de dir-li adéu a Joan marxem i decidim anar a veure el Barça i fer un mos.


El Barça-Deport (2-0) el veiem a un local del carrer Santa Anna, 12 “Vinissim”, on pots trobar una gran varietat de vins, servits a copes o en ampolles. Demano un aigua i no en tenen, acabo amb una copa de montsant per veure el partit.


S’acaba el partit i anem a sopar al Galliner de l’Antiquari, (cafè-còoctel; restaurant alternatiu; teatre de butxaca; festes privades; dinar d’empresa; música en viu) carrer Santa Anna 3 part alta, casc antic Tarragona.
Es un local de la Part Alta on les parets et parlen d’anys d’història i a més a més la decoració també (antiquari), taules petites, espai ben aprofitat, lluminós, gens estrident.


Ens porten la carta, i ara he començat de detectar que la majoria de cartes dels restaurants estan pensades per a gent jove. La lletra és massa petita. Des d’aquí reivindico cartes amb les lletres més grans, la gent de vista cansada tenim els nostres drets!!!!


Al sopar érem 4 i vam demanar cada u un plat i vam compartir els 4 plats + 1 per no quedar-nos en gana.




Comencem amb un podium de croquetes, que consta de 4 unitats de tres varietats de croquetes (formatge, pernil i bolets) amb el detall de que cada varietat portava una banderola indicant de que eren cada una. Les croquetes molt bones, cruixents i amb el gust que corresponia.
També vam demanar unes pataques braves, que vam passar sin “pena ni gloria”.
Després ja van treure els plats estrelles del galliner, els ous: primer uns ous del galliner, dos ous ferrats amb patates tipus xips i crec recordar pernil dolç, tot trinxat. I els altres ous van ser amb xistorra, ous, patates i xistorra tot ben talladet. Els ous sempre son una garantia de bon paladar.
Tot això regat amb un Josep Foraster criança 2009 que tal com diu la seva  www.josepforaster.com
Elaboració: Verema en el moment de maduració fenòlica òptim. Maceració prefermentativa de 4 dies i posterior fermentació a 24 ºC amb una maceració de 21 dies amb remuntats oberts i "delastage". Criança en bótes de roure francès durant 12 mesos. Embotellat i repòs en ampolla d'un mínim de 12 mesos.
Concepte: En ell s'expressen al límit les característiques de nostre “terroire”. És un vi que combina potència amb elegància i frescor que li aporten un profund caràcter mediterrani.
Varietats: 40% Cabernet Sauvignon, 25% Ull de Llebre, 25% Syrah i 10% Trepat
Viticultura:
Tipus de sòl: Sòls sorrencs i calcareoargillós amb pedra superficial. Situat en els vessants assolellats de les muntanyes de Prades.
Clima: Continental - mediterrani.
Edat de les vinyes: 19 anys.
Altitud: 400 m sobre el nivell del mar.
Producció (kg/ha): 4500 kg Ull de Llebre, 3000 kg Cabernet Sauvignon , 4000 kg Syrah i 6000 kg Trepat.
Fitxa de tast
Color: Cirera madura i fosca, amb burlet amb lleugers tons violacis que denoten el seu potencial d'evolució.
Aroma: Potent amb fruites negres i vermelles fresques; notes especiades, vainilla i xocolata negra
Tast: És carnós, equilibrat, amb un taní molt integrat i un postgust molt persistent. Destaca pel seu profund caràcter mediterrani
Temperatura: Consumir a 16 ºC.
Maridatge: Perfecte amb formatges, carns i peixos grassos tipus bacallà.
Distincions: 90 punts Guia Peñin 2010. Medalla d'Or a "Selections Mondiales des vins 2011 de Canada". 89 punts Wine Advocate i Stephan Tanzer.


El que diu la web potenciat, millorat i engrandit pel plaer de beure el vi amb el creador del caldo i la seva esposa.
 
Al Galliner els plats son senzill, ben presentants i el més important, bons. De tant en tant ens deixem caure per allí i ho seguirem fent.
 
Uns cafès per acabar i el compte (79,60 €).
 
Joan, el sopar va per tu.