dimarts, 16 de juliol del 2013

20130622 Restaurant les Coques (Tarragona)


Fa dies que comentem amb els amics d’anar al restaurant les Coques, avui ha estat el dia elegit. Es dissabte i fan un menú de 18 € que pel que he sentit a dir i sent les Coques és un preu molt assequible.
Es la primera vegada que hi vaig. El restaurant està situat a la Part Alta de Tarragona:

http://les-coques.com

977 228 300jose.lescoques@gmail.com
C/ Sant Llorenç nº15
43003 Tarragona

un lloc que si no ho coneixes et passa desapercebut.
Com a local de la Part Alta ja té garantida una bona ambientació: parets de pedra, arcades de mig punt, reclaus, bigues de fusta, .... detall

que fan un lloc càlid i proper. Per part d’ells han afegit, mobles restaurants, terra de fusta, i una bona il·luminació ja que la llum natural es escassa.

Les copes son Riedel, que segon diuen són unes de les millors per beure vi. Lo que si que fan és donar un toc d’elegància a la taula.
Ens trauen uns aperitius de salmonejo i fuet. Una torradeta de pa amb tomata i un trocet

de fuet, i un vol per a cada u de salmonejo en troces de pernil. Tot molt apetitós ja que és un simple mos, però molt saborós.

Passem als primer:

Terrina de foie; mil fulls de meló amb pernil i vinagreta d’oporto; canalons d’albergínia i pato amb parmesà. La ració del foie anava amb tres melmelades per poder combinar-ho amb el pa que acompanyava.

El plat de pernil i

meló estava presentat a pisos, un de meló un de pernil, tot regat amb la vinagreta de l’oporto. I el canalons, 3, per damunt portaven una mica de ceba.

Jo em vaig optar pels canalons,

i és un plat d’una combinació extraordinària. L’albergínia laminada, que és la que fa de canaló, és un producte molt suau però amb personalitat de consistència i gust i fa que amb el farciment, en aquest cas l’ànec i el parmesà, es quedi dins sense desmuntar-se poden menjar de tot en cada forquillada.

Els companys de taula (Uri, Marina i Josep) també van fer lloances dels seus primers. Per ara les expectatives del restaurant s’anaven complint.
Com a segon vam fer: ventresca

de tonyina amb ceba caramel·litzada,

sépia estofada i jo lubina a la sal. Tot estava excel·lent.


Passem a les postres: mil fulls de xocolata,



gelat de tiramisú, puding i unes maduixes silvestres. Tot seguin la mateixa tònica de qualitat.

 
 
 
 
 
 
Per beure, ens van servir un Clos Montblanc 2012.





VarietatsChardonnay, Macabeu
Guies                                                              
Cupatge 60% Macabeu, 40% Chardonnay
Denominació d'Origen Catalunya
Vinya Vinyes velles de Macabeu de la Conca de Barberà i més joves de chardonnay.
Sòl Textura franca i composició calcària.
Verema Agost-setembre.
Vinifiació i criançaSelecció dels raïms al camp i verema mecànica durant la nit, per tal d’aprofitar la temperatura fresca i que el raïm arribi en perfectes condicions al celler. Després d’una maceració curta protegida de l’aire, es procedeix a premsar, desfangar i fermentar en dipòsits d’acer inoxidable a temperatura controlada de 16ºC.
Nota de tast Color groc pàl·lid, net i brillant. Al nas destaquen notes de préssec i pinya. En boca és fresc amb bona acidesa, de fruita potent i final intens.


Vam demanr 1 Yzaguirre i una coca-cola i els cafès. Tot ens va pujar 86,75 €, és a dir 21,70€ per cap.
El resum del dinar a les Coques és que s’hi pot tornar perfectament. Menges a un lloc molt agradables i tranquil amb un menú que és molt bo. No és un menú per a tots els dies, pel preu, però si que és per poder sortir de casa i no tindre sorpreses a l’hora de pagar i tenint la garantia de saps que menjaràs molt bé.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada