diumenge, 28 d’abril de 2013

20130428 diumenge de cumple. El meu!



28 d’abril de 2013. Diumenge. El meu cumple
Final d’abril. El meu cumpleanys i neva a cotes baixes, Gandesa, Horta, Cornudella, l’Almussara...

Una anècdota per ser finals d’abril.
Per celebra els anys hem decidit anar al Celler de l’Arbocet. 
C/ Masferrer, 9
43330 Riudoms
Tarragona
Cataluña,
Tel : 977850082
És un lloc que no coneixem personalment, només hem sentit referències de bona cuina.
El restaurant estava a l’Arbocet, però fa uns mesos s’han traslladat a Riudoms.
El local està situat prop d’una zona d’obres i natros no hem anat pel millor carrer per accedir-hi, però hem arribat.

El lloc té molt d’encant. És un espai acollidor, taules espaioses, terra de parquet il·luminació molt acurada. Una masia amb tocs de modernitat i detalls que el fan molt agradable.
Les taules tenen una ampolleta d’oli de Riudoms i un recipient amb sal grossa per fer-te, si et ve de gust, una mica de pa i oli. Ens ha vingut de gust i l’oli, sucat amb pa, molt bo.
Ens han preguntat si volíem alguna cosa per beure i hem fet dos VERMOUTH YZAGUIRRE CLÀSSIC VERMELL. Nas intens amb notes d'herbes aromàtiques i especials. Lleugers tocs balsàmics que ens proporcionen una estructura aromàtica agradable i molt particular.
Bona intensitat aromàtica a la boca, molt ben equilibrada amb l'acidesa llarga i post gust amarg i intens
.
Per fer l’espera més lleugera ens han portat unes pataques xips amb pebre i sal excel·lents.

El primer que ens han servit, ha estat una crema de farigola, que si ma mare sap que vaig a un restaurant a menjar caldet de frigola segur que em deshereta,
com el dia era fred i humit ha passat molt be la crema.
Desprès hem seguit amb el micuit, amb unes torradetes i dos tipus de melmelada i sal grossa. El micuit
estava molt bo, el pa al seu punt de torrat i la combinació de les melmelades dolces amb el salat era un festival al paladar.

 
 
El segon plat, per compartir, ha sigut unes favetes amb botifarra, la ració ja l’han portat en dos plats, un per a cada u, les faves estaven molt tendres i la botifarra tota desfeta, li donava un toc picant molt bo.
Els plats principals, eren: el de Josep medallons de filet, acompanyats amb pataca al caliu, carabassó i albergínia, molt tendre i saborós. El meu era cruixent de porc amb ceba caramel·litzada i fesols. Els fesol se’ls ha menjat Josep, però els que han quedat al meu plat estaven boníssim. La carn de porc també estava molt gustosa.
Per beure hem triat, un vi de la DO Priorat Celler Cecilio Negre, 2010 de Gratallops. Varietats 50% garnatxa negra, 20% carinyena 20% cabernet sauvignon i 10% syrah.
 
Notes de tast: color de cirera fosc, amb tons violacis que descobreixen la seva joventut. Aroma potent, amb fines notes minerals i a espècies de fullatge. En boca és potent amb tanins marcats, amb una excel·lent estructura i una gran expressió mineral i de vi jove.
De postre hem fet un gelat de torro i una crema catalana.
 3cafès.
I per tot això hem pagat 113,25 €
El Celler de l’Arbocet té molt bona cuina, excel·lent. El tracte es correctíssim però els preus són excesius.
 
 
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada