diumenge, 14 d’abril del 2013

20130330 Gandesa terra de garnatxes


Seguim fent les sortides de Pasqua. Avui hem decidit anar a Gandesa, visitar un celler, anar a dinar al Pinell i desprès a la Passió de Vilalba.


Hem quedat a Gandesa, avui en som més, a part dels habituals de Pasqua (Cinta, Glòria, Josep i jo) també ve Marina, Encarna i Ma. José, que ens trobem de tant en tant per fer activitats.
Un cop tots junts, ja que uns venien des de Tortosa-l’Aldea i els altres des del Camp de Tarragona, fem cap al celler de Barbarà Forés,  www.cellerbarbarafores.com, que al surtdecasa.cat hi ha una activitat per conèixer el celler, la casa i la família, anomenada TAST D’INICI DE PRIMAVERA AL CELLER BARBARÀ FORÉS. Aroma, sabor i tradició al bell mig de Gandesa. Però resulta que la feien per la tarde, però com ja estàvem allí també en la vam fer.


Al principi es van ficar a parlar de l’arquitecte que havia fet la casa, una casa pairal del segle XIX, el tarragoní Ramon Salas Ricomà, que també és qui va fer les escoles d’Amposta, entre d’altre edificis de la província i Cinta que havia anat a una xerrada pel centenari de les escoles, vam ficar-se a parlar sobre l’arquitecte, les obres que havia fet, la documentació que havien trobat, la restauració... fins al punt que ens van mostra els planós de la casa i altres curiositat arquitectòniques que ens vam sorprendre molt gratament. Mira tot es cultura!
Ens vam fer el tast els següents vins: Blanc 2012, Rosat 2012, El Templari 2010 i Coma d'En Pou 2009, per diferents espais del celler. Explicant les característiques dels vins, de les terres on es conrea, de com afecta la pluviometria que fa més ví o de més qualitat, de les hores de sol, de la maduració, etc, etc. Després del tast de vins vam tindre l’oportunitat de comprar els vins que havíem tastat.
En acabar de la visita al celler vam anar cap al Pinell de Brai on teníem reservada taula a la Braseria Can Lluís


Constitució, 9

977 426 195

43594

El Pinell de Brai

Es un establiment d’ambientació rústica on pots trobar embotits i carns a la brasa, acompanyats de pa amb tomata, allioli i altre viandes.



 

Com la majoria de les coccions dels productes els fam a la brasa, vam patir una mica de calor, però mira vam sortir en colorets de cara.


Vam demanar un entrants per compartir: espàrrecs amb pernil, embotits ibèrics i formatges. I desprès cada u 1 plat (corder, bistec i graellada de porc) postres (mel i mató biscuit, flam, crema catalana) aigua, vi, cerveses, cafès tot per 19 € per persona.
Vaig trobar a faltar una carta més extensa de vins. Ja que estem a la Terra Alta, terra de vins, podrien treure més profit d’aquesta circumstància, però bé, això es la meua opinió, ells tindran els seus motius.
Havent dinat vam anar fins al celler cooperatiu del Pinell, edifici modernista encarregat a Cèsar Martinell i Brunet. Per la resolució d'alguns elements constructius ha afavorit que al celler se'l conegui

amb el nom de Catedral del vi.


I després fins les cases caigudes on es pot observar el resultats dels bombardejos de la Guerra Civil. És una visió que m’esgarrifa molt, la destrucció de l’home per l’odi al germà. Merda de Guerra!!!

Es va fer hora i vam tirar cap a Vilalba per veure la representació de la Passió que es fa per diferents punts de la població.
Només ens vam quedar a veure la primer escena, l’acció passa pel carrer del poble, a l’aire lliure, per tant és un espai obert on la veu es dispersen i la gent parla; feia vent i no s’acabava de sentir bé. Per estar allí i no poder gaudir del treball dels actors va decidir marxar cap a cas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada